قُلْ لَٓا اَسْـَٔلُكُمْ عَلَيْهِ اَجْرًا اِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبٰىۜ وَمَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ ف۪يهَا حُسْنًاۜ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ شَكُورٌ (eş-Şucirc;racirc; Sucirc;resi : 23)
ldquo;(Habicirc;bim! Bütün ümmetine): lsquo;Ben buna mukābil (size İslacirc;m`ı öğretmem karşılığında) sizden hiçbir menfaat istemiyorum, lacirc;kin o (Alicirc;, Facirc;tıme ve onların çocukları gibi) yakınlar(ım) hakkında sevgi müstesnacirc;.
(Zicirc;racirc; onları sevmenizi sizden bekliyorum ve zacirc;ten sizin üzerinizdeki haklarımdan dolayı bunu hak ediyorum.)` de.
Artık her kim (Benim Habicirc;bim`in Ehl-i Beyti`ni sevmek gibi) güzel bir amel kazanırsa, onun hakkında Biz kendisine (sevap katlaması yaparak) bir güzellik artırırız.
Şüphesiz ki Allacirc;h, (kullarının günahlarını çokça örten bir) Ğafucirc;r`dur, (en ufak bir ameli dahicirc; bolca mükacirc;fatlandıran bir) Şekucirc;r`dur.rdquo;
İmacirc;m-ı Şacirc;filsquo;icirc;`nin en büyük talebesi ve yakını İmacirc;m-ı Müzenicirc; (Rahimehumellacirc;h) şöyle demiştir: ldquo;Bir kitap yetmiş kere gözden geçirilse de mutlakā onda bir hatacirc; bulunur. Çünkü Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc; Kendi Kitabı dışında hiçbir kitabın hatacirc;sız olmamasına karar vermiştir.rdquo; (el-Haticirc;b, Mucirc;zıhu evhacirc;mi`l-cemlsquo;ı ve`t-tefricirc;k, 1/14)
Ey kāri-i kericirc;m (kıymetli okuyucu)!
ldquo;Bir ayıp görürsen (aleyhime konuşacağına) o (hatacirc;yı düzelterek) boşluğu kapat, ne kadar yüce ve üstündür kendisinde ayıp bulunmayan O Zacirc;t!rdquo;
(el-Haskeficirc;, ed-Dürru`l-muhtacirc;r, 6/812)