El Kadr Suresinin Faziletleri
ldquo;Her kim Kadr Sucirc;resi`ni okursa kendisine Ramazacirc;n (-ı Şericirc;f) ayını oruçla geçirmiş ve Kadir Gecesi`ni ihyacirc; etmiş kimse gibi ecir (sevap) verilir.rdquo;
Ey kari-i kericirc;m (Kıymetli Okuyucu)!
Rahmacirc;n ve Rahicirc;m olan adıyla (başlıyorum). Bütün hamdler acirc;lemlerin Rabbi olan Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc;`ya mahsustur. Salacirc;t-ü selacirc;m Rasucirc;lüllacirc;h (Sallellacirc;hu Aleyhi ve Sellem)e, Ehl-i Beyti`ne ve sahacirc;besinin tümünün üzerine olsun. Acirc;micirc;n!
Bizlere bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi`ni ihsacirc;n ettiğini bildirmek üzere Kadr Sucirc;re-i Celicirc;lesi`ni inzacirc;l buyuran Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc;`ya sonsuz hamd-ü senacirc;lar eder, Kadr Sucirc;resi`nin nüzucirc;lünün yegacirc;ne vesicirc;lesi olan Muhammed Mustafacirc; (Sallellacirc;hu Aleyhi ve Sellem)e ve Kadr Sucirc;resi`ni en iyi sucirc;rette tilacirc;vet eden ashacirc;bına, özellikle Kadr Sucirc;resi`nin fazicirc;letlerini beyacirc;n eden Ehl-i Beyti`ne sınırsız salacirc;t-ü selacirc;mlar ederim.
Şunu ifacirc;de etmek isterim ki; bizlere Kadir Gecesi`nin bağışlandığını açıklayan Kadr Sucirc;re-i Celicirc;lesi`nin Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc; nezdinde ne kadar kadr-u kıymete sacirc;hip olduğunu ve maddicirc;-macirc;nevicirc; hacirc;cetlerin husucirc;lü (isteklerin meydana gelmesi) husucirc;sunda bu sucirc;reyi okumanın ne kadar çok havacirc;ssı (özel fazicirc;letleri) bulunduğunu bugüne kadar mütacirc;laa ettiğim eserlerde görünce bu mübacirc;rek sucirc;reyi ne zaman, hangi sayı üzere okumamızın bizlere dünyacirc; ve acirc;hirette neler kazandıracağını beyacirc;n sadedinde bir risacirc;le telicirc;f etmeyi münacirc;sip gördüm.
Böylece risacirc;lemiz beş bölümden derlenmiş oldu ki: Birinci bölüm: ldquo;Kadr Sucirc;resi`nin Fazicirc;letleri Hakkında Hadicirc;s-i Şericirc;flerrdquo; başlığı altında kaydedilmiştir.
İkinci bölüm: ldquo;Kadr Sucirc;resi`ni Belli Vakitlerde Okumakla İlgili Sahacirc;be-i Kiracirc;mdan, Ehl-i Beyt İmamlarından ve
Meşacirc;yihtan Rivacirc;yetlerrdquo; başlığı kaydıyla tasnicirc;f edilmiştir.
İmacirc;m-ı Şacirc;filsquo;icirc;`nin en büyük talebesi ve yakını İmacirc;m-ı Müzenicirc; (Rahimehümellacirc;h) şöyle demiştir:ldquo;Bir kitap yetmiş kere gözden geçirilse de mutlaka onda birhatacirc; bulunur. Çünkü Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc; Kendi Kitabı dışında hiçbir kitabın hatacirc;sız olmamasına karar vermiştir.rdquo;
Yine İmacirc;m-ı Müzenicirc;(Rahimehümellacirc;h) şöyle demiştir: ldquo;(Üstacirc;dım) İmacirc;m-ı Şacirc;filsquo;icirc; (Rahimehullacirc;h)a (kendisine acirc;it) lsquo;er-Risacirc;le` kitabını seksen kere okudum. Her keresinde illacirc; bir hatacirc; buluyordu.
Bunun üzerine İmacirc;m-ı Şacirc;filsquo;icirc; (Rahimehullacirc;h): lsquo;(Yacirc; Rabbi!) Beni (ilim cihetinden) ziyacirc;de et. Allacirc;h-u Telsquo;acirc;lacirc; Kendi kitabından başka hiçbir kitabın sahicirc;h (hatacirc;sız) olmamasına kesin karar vermiştir.` buyurdu.rdquo; (lsquo;Abdülazicirc;z el-Buhacirc;ricirc;, Keşfü`l-esracirc;r lsquo;an usucirc;li Fahri`l-İslacirc;mi`lPezdevicirc;, 1/9; İbnü lsquo;Acirc;bidicirc;n, Reddü`l-Muhtacirc;r, 1/60)